VDÖK Logópályázat eredmény és évindítás

Szeptember ötödikén megtartott éves első ülését a Városi Diákönkormányzat a Gyulai Ifjúsági Központban. Az ülésen hét iskola 16 képviselője jelent meg, hogy közösen elindítsa az e tanévi közös munkát.

Számos a város fiataljait érintő programról tanácskozott a testület, elkészítve ezzel egy tanévre szóló programtervet. Szó volt a Gyulai Diáknapokról, azon belül a DÖK szakmai napról és a diákpolgármester választásról, a VDÖK/DÖK táborról, az előző évben újból elindított Ifjúsági Bálról, a több éves múltra visszatekintő Gyulai Ifjúsági Konferenciáról, az új hagyományként elindított Vad Motorosok gyermekfelvonulásról és természetesen az Erkel Diákünnepekről.

A fiatalok nagy lelkesedéssel és a nyári szünetben összegyűjtött energiával ugrottak neki a közös munkának, kiemelten a soron következő GYUDIN illetve diákpolgármester választás kiírásának, nem elfeledkezve saját tisztégviselőik hamarosan bekövetkező megválasztásáról sem.

VDÖK logó helyezettek

A mai ülés egyik legfontosabb feladata a nyári szünetben vitára bocsátott VDÖK logó kérdése volt, hiszen a 2014. márciusa óta újból útnak indult települési diák-érdekképviselet mindenféle arculati elem nélkül működött, több mint két évig. A diákok érezték – látva társ VDÖK-ök működését – ennek hiányát, valamint megléte esetén annak előnyeit. Ennek okán írták ki tavasszal azt a logópályázatot, amely nyáron komoly online vitát váltott ki a képviselőkből. Talán ezért azonban az első ülésen a logóról szóló szavazás már kialakult képpel, gördülékenyen és konstruktívan történt meg, melynek eredményei szerint:

 

I. hely 8 szavazattal: Mundruczó Nóra munkája
II. hely 7 szavazattal: Lovász Balázs munkája
III. hely (megosztva) 5 szavazattal: Cseresznyés Vivi és Lovász Balázs munkája

Gratulálunk a sikeres pályázóknak és köszönjük munkájukat! A díjaik átvételéről hamarosan tájékoztatni fogjuk őket!