A központról

Üdvözlünk a Gyulai Ifjúsági Központ oldalán!

A Gyulai Ifjúsági Központot 2014. június 6-án adta át Gyula Város polgármestere Dr. Görgényi Ernő a gyulai ifjúságnak, Gyulán a Kossuth u. 19. szám alatt.

A központot a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület működteti ifjúsági szakfeladat átvállalási szerződés keretében, az önkormányzat anyagi és infrastruktúrális támogatásával, tekinettel arra, hogy az épületet ingyenesen biztosítja az önkormányzat. A támogatásból egy főállású szakembert, valamint az épület rezsijét finanszírozza a szervezet, ezen felül egyéb bevételekből igyekszünk minél több és színesebb programokkal várni a fiatalokat.

A központ egy 230 négyzetméteres “szelete” annak az épületnek, amely korábban a művelődési ház igazgatóságának, múzeumi igazgatóságnak, korábban pedig kollégiumnak adott otthont a Gyulai Vár tövében. A központ rendelkezik egy nagy méretű zöld udvarral is, amelyet közösen használunk a város több intézményével.

Összesen négy tematikus helységben tevékenykedünk: Kor-társ terem, Hallgatlak, Iroda és Klub, ezen kívül pedig van egy 90 négyzetmétere előterünk, csocsóval, asztalokkal, pódiummal és minden egyébbel.

iroda webre

Az irodában munkatársainkkal tudsz találkozni, akik várják a fiatalok ötleteit, problémáit, kérdéseit, gondolatait minden hétköznap. Ha számítógépet szeretnél használni, nyomtatnál, szkennelnél, vagy fénymásolnál, akkor az irodában ezekre lehetőséged van.

tárgyaló webre

A hallgatlak egy mini tárgyaló és beszélgető, tanácsadó szoba, ahova el lehet vonulni ha valakivel szeretnél beszélgetni, vagy csak ha tanulni szeretnél valahol, akkor is kiváló lehetőség!

kortárs webre

A Kor-társ teremben zajlanak a képzéseink (kortárskézpés, DÖK, Erasmus+, stb.) valamint szülőcsoportok, pedagógus csoportok, pódiumbeszélgetések, kerekasztal beszélgetések helyszíne.

klub webre

A klub a napközben leglátogatottabnak számító helyszínünk, a közel 500 társasjátékkal, az Xbox kinecttel, Nintendo Wii-vel egy kényelmes nappalinak berendezett szobaként a fiatalok szabadidejükben a legtöbb időt itt töltik el.