Ifjúsági konferencia 2017

 
„A politikus is ember”
A szekció során lehetőségetek nyílik Dr. Görgényi Ernő polgármester úrral, Alt Norbert alpolgármester úrral és Dr. Illés Boglárka ifjúságért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár asszonnyal egy kötetlen beszélgetésen részt venni. Szeretnénk, ha megismernétek a politikusok mindennapjait, munkájukat és látnátok, hogy valójában ők is ugyanolyan emberek, mint bármelyikünk.
Szabadnak születtem:
A nemrégiben lezajlott ifjúság kutatásban több kérdést is feltettünk nektek a Gyulán működő kulturális intézményekkel (Művház, Várszínház, Könyvtár, GYIK, stb) kapcsolatban. Most szeretnénk veletek együtt gondolkodva és a ti véleményetekre alapozva újragondolni, hogy számotokra milyen új, érdekes és hasznos programokat szervezhetnénk.
 
Önként, tessék? Önkéntesség
Nem csak a kötelező közösségi szolgálat létezik, hanem rengeteg más helyzetben is sokat számít az önzetlen segítséged. Hogyan találd meg ezeket a helyzeteket? Hogyan fogj hozzá a segítéshez? Hogyan lehetsz hasznos segítség? Ezekre a kérdésekre keresünk választ ebben a szekcióban.
 
Probléma +oldás:
Amíg vannak fiatalok, addig lesznek problémák is. Ne hidd, hogy a te korosztályod problémásabb, mint a szüleidé vagy nagyszüleidé volt. Csupán más gondokkal kell megküzdenetek. Beszéljük meg, hogy nektek milyen gondokkal kell szembenéznetek és találjuk ki együtt, hogyan segíthettek magatokon és kortársaitokon egyaránt!
Az otthon meleg- e?
Egy bizonyos életkor után mindenkiben felébred a kalandvágy és úgy érzi, a biztonságos, meleg családi fészekből ki kell repülnie, hogy megtalálja saját útját a világban. Te visszarepülnél szülővárosodba? Mi az, ami elég erős lenne ahhoz, hogy itt tartson téged?
Könnyebb út az ötösig:
Muszáj lenne év végére kijavítani a félévi rossz jegyeket, de egyszerűen semmi kedved, időd, energiád a tanuláshoz? Ebben a műhelyben segítünk kitalálni, hogy hogyan motiválhatod magad és hogyan juthatsz el egyszerűbben az ötösig. Közösen megkeressük, miben vagy a legjobb, melyik fakultációt válaszd, és mik azok a fontos szempontok, amelyeket figyelembe kell venned, ha továbbtanulásra adod a fejed.