Rólunk

gyik ház

A Gyulai Ifjúsági Központot a Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület hozta létre 2014-ben, valamint az egyesület részeként, szervezeti egységként működik, Gyula Város Önkormányzatának támogatásával. A központ hivatalosan 2014. június 6-án nyitotta meg kapuit, így ezt tekintjük a GYIK születésnapjának, ekkor adta át Gyula Város polgármestere Dr. Görgényi Ernő a házat a gyulai ifjúságnak.

Az épület városi tulajdon, amelyet ingyenes használatra bocsájtott az önkormányzat a gyulai ifjúság és a velük dolgozó szakemberek számára, szakfeladat átvállalási szerződés keretében. Ez így elég “csúnyán” hangzik, a dolog lényege, hogy 2014. március óta az egyesületünk látja el Gyula Város ifjúsági szakfeladatát, ennek keretében a városi ifjúságpolitika és ifjúságügy tartozik hozzánk.

A központ egy 230 négyzetméteres “szelete” annak az épületnek, amely korábban a művelődési ház igazgatóságának, múzeumi igazgatóságnak, korábban pedig kollégiumnak adott otthont a Gyulai Vár tövében. A központ rendelkezik egy nagy méretű zöld udvarral is, amelyet közösen használunk a város több intézményével.

Szakmai munka és miegymás. A fenti igen komoly bevezető után érdemes megemlíteni, hogy a GYIK-ben a szakmai háttérmunkán túl, folyamatosan dolgozunk, foglalkozunk fiatalokkal. Munkánk részét képezi a mindennapos ifjúsági közösségi tér lét, aminek keretében bármikor betérhetsz hozzánk barátaiddal, családoddal amikor csak nyitva vagyunk.

Ha a kikapcsolódáson, vagy a közösségi élményen túl van kérdésed továbbtanulásról, pályaválasztásról, iskolákról, szakokról, felvételiről, ösztöndíjakról, támogatásokról, lehetőségekről, általános problémákról, vagy csak úgy beszélgetnél valakivel, akkor is várunk szeretettel! Továbbá egy jó ötlettel nálunk biztos érdeklődő fülekre találsz!

Üdvözlettel: a GYIK csapata

 

Szolgáltatásaink neked

Munkatársaink