Három tipp, hogyan spórolj az iskolakezdéssel

Akár általános iskolába jártok, vagy középiskolások, esetleg egyetemisták vagytok, az iskolakezdés hamarosan mindenkinek eljön. Összeszedtünk pár nagyon egyszerű tippet, hogy hogyan spórolhattok a nagy készülődések közepette.

1. Nézzetek körül

Lehet, hogy a tankönyveket, atlaszokat lés kötelező olvasmányokat mind megtaláljátok az interneten vagy antikváriumokban. Sokat spórolhattok, ha használtan veszitek meg egy-egy könyveteket, nem beszélve arról, hogy egy év múlva akár ti is túladhattok rajtuk, visszanyerve az árukat.

2. Nem kell kapkodni

Lehet, hogy nagyon jó dolog készen lenni már augusztusban a nagybevásárlással, de rengeteg pénzt spórolhattok azzal is, ha egy kicsit vártok. Szeptember közepétől ugyanis nagyon sok akció és kedvezmény szokott lenni az iskolai dolgokra. Úgyhogy ha megtehetitek, hogy vártok, és nem olyan sürgős a bevásárlás, akkor ezzel is maradhat egy kicsi a zsebetekben.

3. Figyeljetek a kedvezményekre

Nagyon sok program és lehetőség kedvezményes szeptemberben. Ha például már ősszel beiratkoztok a könyvtárba, akkor nagyon sokat spórolhattok, nem csak magán a könyvtárjegyen, hanem a későbbiekben a tankönyveken és olvasmányokon is. Illetve nagyon sok programra lehet kedvezményesen bejutni, ha időben terveztek és szemfülesek vagytok.

 

forrás: eduline.hu